5 isteni forró csoki – ami a tavaszt is megédesítheti
Nem kell különösebb magyarázat arra, miért jó tavasszal is egy bögre forró édesség.
Fahéjas forró csoki
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 1 ek méz
- 1 rúd fahéj
- 0,5 cs vaníliás cukor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Belcsorgatjuk a mézet a tejbe, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót és a fahéjat, majd melegítjük. Ha már jó forró, beletördeljük a csokit, jól elkeverjük és már mehet is a bögrébe.
Krémes forró csoki
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek tejszín
- 6 dkg étcsokoládé
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A felmelegített tejbe aprítjuk a csokit, hozzákeverjük a kakaót, a tejszínt és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Forrón, pohárba öntve tejszínhabbal fogyaszthatjuk.
Pillecukros forró csoki
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 0,5 cs vaníliás cukor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 dkg étcsokoládé
- 1 rúd fahéj
- pillecukor
Elkészítés:
A tejet a fahéjjal felmelegítjük, hozzákanalazzuk a tejszínt, a kakaót és a vaníliás cukrot. Néhány perc múlva le is vehetjük a tűzről, és bögrébe töltve a forró csokiba potyogtatjuk a pillecukrot.