Lifestyle

Így készül a tökéletes nokedli: soha nem fogod ezentúl másképp csinálni

A magyar konyha egyik legnépszerűbb körete a nokedli, elkészítése pedig jóval egyszerűbb, mint azt a legtöbben gondolják – csupán néhány apróságokra kell odafigyelni a tökéletes végeredmény érdekében.

Bevált praktikák

A nokedli, másnéven galuska pörkölt vagy paprikások mellé köretként szinte kötelező, de tojást ráütve főételként is csodás ízélményt nyújt. Nincs olyan magyar ember, aki ne rajongana ezért az ételért, nem véletlenül kínálják majdnem minden étteremben, ahogyan az sem meglepő, hogy előre elkészített verzióban is hozzájuthatunk. Azonban a minél zseniálisabb végeredmény érdekében megéri inkább megtanulni a szaggatást és otthon előállítani ezt a tésztafélét; galériánkban eláruljuk, milyen lépéseket érdemes követni!

Ahány ház, annyi szokás, de azért a hozzávalók – liszt, só, víz és tojás – mennyiségre nem árt odafigyelni. Ám azért az elmondható, hogy akkor csináljuk a legjobban, ha 30 dekagramm finomliszt mellé 1 darab tojást számolunk.
Kattints a további képekért!

A palacsintát mindenki szereti, ráadásul nincs olyan hely a világon, ahol ne lenne az egyik legkedveltebb harapnivaló – bizonyos praktikáknak hála azonban még a szokásosnál is zseniálisabb lehet a végeredmény.

Leadfotó: Getty Images

Forrás: SóBors

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Katalin hercegné és Meghan Markle ékszerkollekciója számos olyan darabot rejt, ami egykor Diana birtokában volt – ám a néhai hercegné egyik legikonikusabb kiegészítőjét sosem láttuk egyik...
Sztárok
Viktória svéd királyi hercegnő lánya, Esztella még csak 12 éves, de már most elmondható róla, hogy nagyon figyelemfelkeltő teremtés.
Fashion&Beauty
A mondás, miszerint az vagy, amit megeszel, nem vicc, étrendünk valójában nagyobb hatással van általános egészségünkre és megjelenésünkre, mint gondolnánk.