Nem az olaj az: ettől az egy dologtól soha többé nem fog kifutni a víz a fazékból
Ha neked is eleged van abból, hogy a tészta vagy épp a krumpli főzővize kifut a lábosból, akkor érdemes kipróbálnod ezt a filléres trükköt.
Nem lesz több konyhai baleset
Minden háziasszonnyal legalább egyszer előfordult már, hogy főzés közben egy pillantra nem figyelt, és a fazékból kifutott a tészta főzővize. Ez azért eshet meg, mert túl nagy lángon forraljuk a vizet, vagy mert a tésztából kioldódó keményítő felhalmozódik a víz felszínén és habot képez, amely a buborékokkal együtt könnyen túllép a fazék peremén. Ez nemcsak idegtépő, hanem problémás is, mert a kifutott víz beszennyezi a főzőlapot, amit aztán nehéz megtisztítani, ráadásul a forró víz vagy gőz sérülésveszélyt is jelenthet. A probléma elkerülésére több praktika létezik: például kisebb lángon főzni a tésztát, nem túl sok vizet tölteni a fazékba, vagy egy kevés olajat adni a vízhez, ami csökkenti a habképződést. Egyesek egy fakanalat helyeznek keresztbe a fazék tetején, ami mechanikai akadályt képez a kifutó hab számára. De ha mindez eddig valamiért neked sem vált be, akkor lapozd fel galériánkat, ahol bemutatunk egy olyan trükköt, amely garantáltan működik!
Leadfotó: 123rf