Lifestyle

Az egész család repetázni fog belőle: ha ezt teszed a tésztával főzés előtt, finomabb lesz, mint korábban bármikor

A tészta mindig jó választás, ha nem szeretnénk órákig a konyhában robotolni, hiszen elkészítése nem nagy ördöngösség. Ám ha az a célunk, hogy minél különlegesebb ízélményben legyen részünk, érdemes kipróbálni egy kevésbé ismert trükköt!

Egyszerű, de nagyszerű praktika

A tésztaételeket mindenki szereti, hiszen kiadósak, emellett számtalan módon variálhatók. Ráadásul maga a tésztafőzés sem bonyolult feladat, csupán néhány dologra kell figyelni: egyrészt nem mindegy, milyen fajta ételhez milyen típust választunk, ahogyan arra is ügyelni kell, mennyire sós a víz, amiben megfőzzük. Fontos továbbá, hogy hagyjuk al dentére, így ugyanis nemcsak az íze lesz jobb, de az emésztésünknek is jót teszünk vele. Egy szó, mint száz, a tésztafőzési alapismeretek roppant egyszerűek, ám létezik még egy praktika, amiről csak keveseknek van tudomása, pedig ha bevetjük, olyan finom lesz az étel, mint eddig még soha. Részletek a galériában!

Ahhoz, hogy tökéletes tésztát készítsünk, csupán elég néhány dolgot észben tartani. Minden esetben bő, forrásban lévő sós vízben kell megfőzni, miután pedig lecsöpögtettük, érdemes pár csepp olajat önteni rá, így biztosan nem ragad össze.
Kattints a további képekért!

Egy pofonegyszerű trükknek köszönhetően a tésztaételek korántsem hizlalnak annyira, mint azt elsőre gondolnánk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A közkedvelt rádiós kertelés nélkül árulta el, hogy gyakran a felesége nélkül jár kikapcsolódni, sőt Viki is imád híres férje nélkül bulizni. A féltékenység azonban - e furcsa szokás dacára - fel sem...
Lifestyle
Nem is kérdés, hogy a konyha egy izgalmas helyszín a házban, főleg, ha sokat főzünk. A finom illatok mellett azonban egy idő után megjelennek a kellemetlen szagok.