A professzor állítása valójában nem alaptalan és nem is újkeletű vélemény. Már a VIII. századi kínai kéziratokban is említik Prof. Francl titkos összetevőjét. „A só gátolja azt a receptort, amely miatt a tea keserűnek érződik” – magyarázza a professzor. – „Egy csipet só valójában érzékelhetetlen a tea ízét tekintve, de kevésbé fogjuk keserűnek érezni azt. Ez teljesen más, mint amikor cukrot adunk hozzá. Azt hiszem, az emberek azért ódzkodnak ennyire ettől, mert attól tartanak, érezni fogják a sót, pedig egyáltalán nem.”
A professzor állítása valójában nem alaptalan és nem is újkeletű vélemény. Már a VIII. századi kínai kéziratokban is említik Prof. Francl titkos összetevőjét. „A só gátolja azt a receptort, amely miatt a tea keserűnek érződik” – magyarázza a professzor. – „Egy csipet só valójában érzékelhetetlen a tea ízét tekintve, de kevésbé fogjuk keserűnek érezni azt. Ez teljesen más, mint amikor cukrot adunk hozzá. Azt hiszem, az emberek azért ódzkodnak ennyire ettől, mert attól tartanak, érezni fogják a sót, pedig egyáltalán nem.”