A szűrt víz használata a kávéfőzés során számos előnnyel jár, amelyeket a kávézás szerelmesei és szakértői egyaránt elismernek. Először is, a szűrt víz javítja a kávé ízét, mivel mentes a klórtól és más szennyeződésektől, amelyek negatívan befolyásolhatják az ital aromáját és ízprofilját. Heather Perry, kétszeres amerikai barista bajnok, hangsúlyozza, hogy a kávé 98%-a víz, így a víz minősége közvetlenül befolyásolja a végeredményt.
A szűrt víz használata a kávéfőzés során számos előnnyel jár, amelyeket a kávézás szerelmesei és szakértői egyaránt elismernek. Először is, a szűrt víz javítja a kávé ízét, mivel mentes a klórtól és más szennyeződésektől, amelyek negatívan befolyásolhatják az ital aromáját és ízprofilját. Heather Perry, kétszeres amerikai barista bajnok, hangsúlyozza, hogy a kávé 98%-a víz, így a víz minősége közvetlenül befolyásolja a végeredményt.