Ha így készíted a sült csirkét, biztosan nem szárad ki: olyan szaftos lesz, hogy el sem fogod hinni
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2023/cikkek/sult_csirke_felszolgalasa_lead_123rf.png?itok=ge_Ibne6)
Sokan tévesen azt hiszik, tökéletes sült csirkét készíteni igencsak bonyolult feladat, mivel mindig előre borítékolható, hogy ki fog száradni. Ez azonban nem kőbe vésett szabály: csupán néhány lépésre kell odafigyelni, és ellenállhatatlanul szaftos lesz a fogás.
Ínycsiklandó és omlós végeredményt kapunk
Ha húsétellel szeretnénk meglepni a családot, a sült csirke mindig Jolly Joker választás. Persze, önmagában nem túl extra, azonban megannyi szuper fűszerrel fel lehet dobni, ráadásul sokféle mártás, illetve köret – sült krumpli, párolt zöldségek, vagy burgonyapüré – passzol hozzá kiválóan. Elkészíteni meg aztán pláne nem nagy ördöngösség, de persze vannak olyan szempontok, amikre ajánlott odafigyelni: például mindig ügyeljünk arra, hogy megbízható helyről szerezzük be a húst, hiszen maga a végleges, így vagy úgy ízesített fogás csak akkor lesz jó, ha maga az alapanyag minősége kifogástalan. Emellett van még egy dolog, ami buktatója lehet a tökéletes végeredménynek, mégpedig az, hogy mivel a csirke nem tartozik a zsíros fajták közé, nem nehéz kiszárítani. Senki sem szeret kemény, szálkás érzetű húst fogyasztani, ám ha kipróbáljuk az alábbi tippeket, biztosak lehetünk abban, hogy a sült csirkénk pont olyan omlós, valamint szaftos lesz, mint ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Részletek a galériában!
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/images2023/cikkek/social/sult_csirke_1_femcafe_123rf.jpg)
Nincs is jobb a frissen sütött, illatozó bundáskenyérnél, ami mindig jó választás, ha tartalmas reggelivel szeretnénk meglepni szeretteinket.
Leadfotó: 123rf
Oldalak
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/images/123rf_szerelemi_horoszkop_video_boritokep_2025.jpg)