A legtöbbször elkövetett baki nem más, mint a túlsütés, amit valljuk be, nem nehéz elkerülni, mivel a sütő másik oldaláról kémlelve sokszor lehetetlen egyértelműen megállapítani, hogy mindenhol átsült-e a hús. Éppen ezért érdemes használni maghőmérőt; szúrjuk az eszközt a legvastagabb részbe, és ha azt látjuk, hogy a csirke elérte a 75 Celsius-fokot, tudhatjuk, hogy az étel tökéletes. Ne feledjük: minél nagyobb ez a szám, annál biztosabban kapunk száraz végeredményt.
A legtöbbször elkövetett baki nem más, mint a túlsütés, amit valljuk be, nem nehéz elkerülni, mivel a sütő másik oldaláról kémlelve sokszor lehetetlen egyértelműen megállapítani, hogy mindenhol átsült-e a hús. Éppen ezért érdemes használni maghőmérőt; szúrjuk az eszközt a legvastagabb részbe, és ha azt látjuk, hogy a csirke elérte a 75 Celsius-fokot, tudhatjuk, hogy az étel tökéletes. Ne feledjük: minél nagyobb ez a szám, annál biztosabban kapunk száraz végeredményt.