Nany Birtwhistle kertész, pék és tapasztalt háziasszony azt javasolja, hogy közvetlenül a műanyag zacskóból kivéve csomagoljuk a répákat egy tiszta pamut anyagba, például konyharuhába vagy zsebkendőbe. „Fogjunk egy tiszta rongyot, nedvesítsük be hideg vízzel, majd terítsük ki a konyhapultra. Fektessünk a konyharuha tetejétől kezdve két répát az anyagra egymás mellé, hajtsunk rá egyet, majd jöhet a következő adag répa. Végül egy óriási rudat kapunk majd, amely egy hatalmas kolbászhoz hasonlít. Ezután a becsomagolt répákat már betehetjük a hűtőszekrénybe, ahol akár hat hónapig is eláll, de a legjobb, hogy ez a trükk más zöldségekkel is működhet. Fontos azonban, hogy egy konyharuhába ne rakjunk különböző zöldségeket, csak egyfélét” – részletezte az okos konyhai praktikát Nancy.
Fotó: Pinterest
Nany Birtwhistle kertész, pék és tapasztalt háziasszony azt javasolja, hogy közvetlenül a műanyag zacskóból kivéve csomagoljuk a répákat egy tiszta pamut anyagba, például konyharuhába vagy zsebkendőbe. „Fogjunk egy tiszta rongyot, nedvesítsük be hideg vízzel, majd terítsük ki a konyhapultra. Fektessünk a konyharuha tetejétől kezdve két répát az anyagra egymás mellé, hajtsunk rá egyet, majd jöhet a következő adag répa. Végül egy óriási rudat kapunk majd, amely egy hatalmas kolbászhoz hasonlít. Ezután a becsomagolt répákat már betehetjük a hűtőszekrénybe, ahol akár hat hónapig is eláll, de a legjobb, hogy ez a trükk más zöldségekkel is működhet. Fontos azonban, hogy egy konyharuhába ne rakjunk különböző zöldségeket, csak egyfélét” – részletezte az okos konyhai praktikát Nancy.