Az első és legfontosabb lépés, hogy a vásárlást követően egyből vegyük ki a répát a műanyag zacskóból/tasakból, ugyanis ha ebben tartjuk, akkor bepárásodhat az összes zöldség, a nedvesség pedig a penész melegágya. A másik fontos dolog, hogy a sárgarépát ne mossuk meg, csak közvetlenül a felhasználás előtt: tároljuk a zöldséget hűvös helyen, de nem muszáj feltétlenül a hűtőszekrényben, ugyanis a répa érzékeny a nedvességre, és kiegyensúlyozott páratartalomra van szüksége ahhoz, hogy friss maradjon, a hűtő azonban néha túl száraz környezet lehet a számára. Lapozz, jön a trükk!
Az első és legfontosabb lépés, hogy a vásárlást követően egyből vegyük ki a répát a műanyag zacskóból/tasakból, ugyanis ha ebben tartjuk, akkor bepárásodhat az összes zöldség, a nedvesség pedig a penész melegágya. A másik fontos dolog, hogy a sárgarépát ne mossuk meg, csak közvetlenül a felhasználás előtt: tároljuk a zöldséget hűvös helyen, de nem muszáj feltétlenül a hűtőszekrényben, ugyanis a répa érzékeny a nedvességre, és kiegyensúlyozott páratartalomra van szüksége ahhoz, hogy friss maradjon, a hűtő azonban néha túl száraz környezet lehet a számára. Lapozz, jön a trükk!