Az alma hosszú távú tárolásához ideálisak a hűvös, sötét és jól szellőző helyek. Az ilyen körülmények segítenek abban, hogy az almák megőrizzék frissességüket és ne romoljanak meg. Íme néhány ideális hely, ahol az almát tárolhatod:
Hűtőszekrény: a hűtőszekrény alsó, zöldségtartó fiókja kiváló hely az alma tárolására. A hűtőben tartott almák hosszú ideig frissek maradnak, mert a hőmérséklet és a páratartalom optimális a gyümölcs számára.
Garázs: ha a garázs hűvös és nem fagy be télen, akkor itt is tárolhatod az almákat. Ügyelj azonban arra, hogy a hőmérséklet ne essen 0°C alá, mert az alma megfagyhat, ami károsítja az állagát és ízét.
Fészer vagy védett kültéri terület: egy másik megoldás a fészer vagy más, védett kültéri hely, ahol a hőmérséklet stabilan hűvös marad. Itt is figyelj arra, hogy a gyümölcsök ne fagyjanak meg.
A lényeg, hogy a tárolás helyének hőmérséklete körülbelül 0-4°C között legyen, hiszen így az alma nem romlik meg, de nem is fagy meg.
Fotó: 123RF
Az alma hosszú távú tárolásához ideálisak a hűvös, sötét és jól szellőző helyek. Az ilyen körülmények segítenek abban, hogy az almák megőrizzék frissességüket és ne romoljanak meg. Íme néhány ideális hely, ahol az almát tárolhatod:
Hűtőszekrény: a hűtőszekrény alsó, zöldségtartó fiókja kiváló hely az alma tárolására. A hűtőben tartott almák hosszú ideig frissek maradnak, mert a hőmérséklet és a páratartalom optimális a gyümölcs számára.
Garázs: ha a garázs hűvös és nem fagy be télen, akkor itt is tárolhatod az almákat. Ügyelj azonban arra, hogy a hőmérséklet ne essen 0°C alá, mert az alma megfagyhat, ami károsítja az állagát és ízét.
Fészer vagy védett kültéri terület: egy másik megoldás a fészer vagy más, védett kültéri hely, ahol a hőmérséklet stabilan hűvös marad. Itt is figyelj arra, hogy a gyümölcsök ne fagyjanak meg.
A lényeg, hogy a tárolás helyének hőmérséklete körülbelül 0-4°C között legyen, hiszen így az alma nem romlik meg, de nem is fagy meg.