Két dologra érdemes különösen odafigyelni az alma tárolásánál: a fagy és a sérülés elkerülésére. Az alma megfagyása komoly problémát jelenthet, mert ha a gyümölcs megfagy, az megváltoztatja az állagát és az ízét is. Egy megfagyott alma elveszíti ropogós textúráját és belül puha, pépes lesz. Ezért fontos, hogy a tárolási hely hőmérséklete soha ne csökkenjen 0°C alá. A másik legfontosabb szabály, hogy csak sérülésmentes almákat tároljunk hosszú távon. Még egy apró sérülés is elindíthatja a gyümölcs romlását, és a rothadó alma gyorsan megfertőzi a mellette lévő gyümölcsöket is. Ezért alaposan nézd át az almákat, és csak a hibátlan darabokat tedd félre a hosszú távú tárolásra.
3/4
Fotó: 123RF
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Két dologra érdemes különösen odafigyelni az alma tárolásánál: a fagy és a sérülés elkerülésére. Az alma megfagyása komoly problémát jelenthet, mert ha a gyümölcs megfagy, az megváltoztatja az állagát és az ízét is. Egy megfagyott alma elveszíti ropogós textúráját és belül puha, pépes lesz. Ezért fontos, hogy a tárolási hely hőmérséklete soha ne csökkenjen 0°C alá. A másik legfontosabb szabály, hogy csak sérülésmentes almákat tároljunk hosszú távon. Még egy apró sérülés is elindíthatja a gyümölcs romlását, és a rothadó alma gyorsan megfertőzi a mellette lévő gyümölcsöket is. Ezért alaposan nézd át az almákat, és csak a hibátlan darabokat tedd félre a hosszú távú tárolásra.