Magyar versenyző készül odapörkölni a pizza világbajnokságon
Ma már rengeteg gasztronómiai megmérettetés van a világon, és hát pont a pizzának ne lenne világbajnoksága? Egy magyar versenyező is meg fogja mutatni, hogy mit tud.
Profi magyar pizzakészítőről van szó, aki még az olaszok számára is méltó ellenfél
Rendelni, vagy készíteni egy pizzát még mindig a világ legjobb dolga, az meg már maga a mennyország, amikor meg is esszük. A pizza története az ókorra nyúlik vissza, amikor különböző kultúrák készítettek feltétes laposkenyeret. A modern pizza elődje a focaccia volt, amelyet a rómaiak panis focaciusként ismertek.
A mai pizza közvetlen elődjét Nápolyban fejlesztették ki a 16. és a 18. század között. A nápolyi pizza paradicsom és mozzarella felhasználásával készül. Az eredeti nápolyi pizzára csak San Marzano- vagy Piennolo del Vesuvio paradicsom kerülhet, amely a Vezúvtól délre fekvő vulkanikus síkságon terem.
Viszont ettől nagyobbat kell annak villantania, aki a pizza világbajnokságra benevez. A galériánkban megmutatjuk a részleteket.
A gyártóknak kicsit jobban át kell gondolniuk, mit tesznek ezekbe a pizzákba.
Leadfotó: Flickr - Illusztráció