Sokat számít, milyen paprikát veszel: akkor a legegészségesebb, ha ilyen színűt választasz
A paprika nagyon finom és színes, ráadásul tele van egészséges vitaminokkal, viszont a közhiedelemmel ellentétben nem mindegy, pontosan melyik típusból vásárolsz.
Javasolt minél többet fogyasztani
A paprika nemcsak ízletes és sokoldalúan felhasználható, de egészségünk szempontjából is rendkívül értékes, rendszeres fogyasztása pedig számos előnnyel jár. Gazdag C-vitamin-tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, véd a megfázás ellen és hozzájárul a gyorsabb gyógyuláshoz, míg az A-vitamin, illetve a béta-karotin segít megőrizni a szem egészségét, valamint támogatja a bőr regenerálódását. Továbbá antioxidánsokban is gazdag, amelyek védelmet nyújtanak a szabad gyökök káros hatásai ellen, így csökkentve a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Emellett a zöldség rosttartalma segíti az emésztést, míg a benne található ásványi anyagok, mint például a kálium, hozzájárulnak a vérnyomás szabályozásához. Kijelenthető tehát, hogy a paprika beépítése az étrendbe igencsak ajánlott, akár feltétként a reggeli szendvicsben vagy az esti mártogatós mellé kísérőként, ám érdemes azt is kiemelni, hogy a színek között vannak különbségek, így egyik fajta sokkal jobb, mint a többi.