Meg is lehet enni ezt a tavaszi virágot, és számtalan módon felhasználhatod a konyhádban
Sokan nem tudják, pedig rengeteg ehető virág van körülöttünk, ami csodát művelhet az ételünkkel. Ezek közé tartozik az orgona is!
Megmutatjuk, hogyan tudod felhasználni
Az orgona a tavasz egyik legmeghatározóbb növénye, melynek illata és színei a megújulás és a termékenység jelképei. A virág története a Közel-Keletig nyúlik vissza, majd a római birodalomban vált ismertté, ahol a tisztaság és az emelkedettség szimbóluma volt.
Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában honos, de az első hivatalosan dokumentált orgonatermesztés Franciaországban történt. A középkori Európában gyógyászati célokra is használták, például a virág leveleit és kérgeit gyulladáscsökkentőként és lázcsillapítóként alkalmazták.
Sokan nem tudják, hogy az orgonát a konyhában is be lehet vetni. Megmutatjuk, hogy milyen ételeket készíthetsz belőle!
Az orchidea roppant népszerű növény Magyarországon is. Viszont sokan nem ismerik a növény valódi igényeit, de mi most adunk ehhez néhány tippet!