4. Alacsony zsírtartalom, különösen telített zsírokban
Az Okinawa diéta jellemzően alacsony zsír- és telített zsírtartalmú, ami hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. A hús és a tejtermékek helyett a diéta inkább növényi eredetű zsírokat tartalmaz, például tofut és szójatermékeket. Ezek az élelmiszerek omega-3 zsírsavakban gazdagok, amelyek segítenek fenntartani az egészséges koleszterinszintet és támogatják az agy megfelelő működését.
4/6
Fotó: Pinterest
Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
4. Alacsony zsírtartalom, különösen telített zsírokban
Az Okinawa diéta jellemzően alacsony zsír- és telített zsírtartalmú, ami hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. A hús és a tejtermékek helyett a diéta inkább növényi eredetű zsírokat tartalmaz, például tofut és szójatermékeket. Ezek az élelmiszerek omega-3 zsírsavakban gazdagok, amelyek segítenek fenntartani az egészséges koleszterinszintet és támogatják az agy megfelelő működését.