Ősi fűszer, ami csak párszáz forintba kerül: Segít a zsírbontásban és csökkenti a gyulladást
Az aromás fűszer nemcsak az ételek ízét dobja fel, hanem számos kutatás szerint jótékony hatással lehet az egészségre is.
Az ősi fűszer
A fahéj az őszi és téli szezon elmaradhatatlan eleme, főszerepet kap a fűszerkeverékekben, és sajátos ízvilága nélkülözhetetlen a klasszikus fahéjas csigához vagy a karácsonyi mézeskalácshoz. Egy fahéjas tea vagy pite illata könnyedén megidézi a hideg hónapok hangulatát. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy nemcsak az ízlelőbimbóknak kedvez: a fahéj egészségügyi előnyei is figyelmet érdemelnek. Persze fontos a mértékletesség, és az sem mindegy milyen típusú fahéjat választunk a boltban. Azonban hatásai között említik, hogy segíthet a vércukorszint szabályozásában és a gyulladások csökkentésében, különösen a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők számára lehet előnyös.
Túlzásokba azért nem szabad esni, bármennyire is kedvünkre való ez a különleges fűszer, vannak bizonyos részletek, amelyekre érdemes odafigyelni. Melyek ezek?
Kattints a galériára!
Bizonyára a te kedvenceid között is szerepel az a gyümölcs, amiről sokan nem is tudják, hogy nem csupán a magas vitamintartalma miatt érdemes beépíteni az étrendbe, éppen ezért szinte senki nem sejti, hogyan kéne helyesen fogyasztani.