Az alábbi módszerek segíthetnek a laktózintolerancia tüneteinek kezelésében:
1. Határozd meg, hogy mely tejtermékek okozzák a legrosszabb tüneteket, és iktasd ki azokat az étrendedből.
2. Az olyan termékek, mint a kemény sajtok, a vaj és a ghí vaj, könnyebben emészthetők, mivel kevesebb laktózt tartalmaznak, mint a tej vagy a fagylalt.
3. Korlátozd az étkezésenként elfogyasztott laktóz mennyiségét. Egyél fermentált tejtermékeket, például probiotikus joghurtot vagy kefirt, hogy segítsenek lebontani a laktózt.
4. Kerüld az egyéb ismert ételérzékenységeket és allergéneket. Például, ha a gyomrod érzékeny a csípős szószra, akkor ennek elfogyasztása tovább csökkenti a laktáztermelődést, és ronthatja a tüneteket.
5. Válts növényi alapú, tejmentes termékekre. Szedj probiotikumokat, különösen azokat, amelyek Bifidobacterium, Saccharomyces és Lactobacillus törzsekkel rendelkeznek. A tejtermékek fogyasztása előtt vegyél be laktáz-kiegészítőt a tünetek enyhítésének érdekében.
Fotó: Pinterest
Az alábbi módszerek segíthetnek a laktózintolerancia tüneteinek kezelésében:
1. Határozd meg, hogy mely tejtermékek okozzák a legrosszabb tüneteket, és iktasd ki azokat az étrendedből.
2. Az olyan termékek, mint a kemény sajtok, a vaj és a ghí vaj, könnyebben emészthetők, mivel kevesebb laktózt tartalmaznak, mint a tej vagy a fagylalt.
3. Korlátozd az étkezésenként elfogyasztott laktóz mennyiségét. Egyél fermentált tejtermékeket, például probiotikus joghurtot vagy kefirt, hogy segítsenek lebontani a laktózt.
4. Kerüld az egyéb ismert ételérzékenységeket és allergéneket. Például, ha a gyomrod érzékeny a csípős szószra, akkor ennek elfogyasztása tovább csökkenti a laktáztermelődést, és ronthatja a tüneteket.
5. Válts növényi alapú, tejmentes termékekre. Szedj probiotikumokat, különösen azokat, amelyek Bifidobacterium, Saccharomyces és Lactobacillus törzsekkel rendelkeznek. A tejtermékek fogyasztása előtt vegyél be laktáz-kiegészítőt a tünetek enyhítésének érdekében.