Más okai is lehetnek annak, hogy a szervezeted miért nem bontja le olyan jól a tejtermékeket, mint korábban. Olyan külső tényezők, mint a gyomor-bélrendszeri betegségek, a vékonybél sérüléséhez vezető balesetek, a vékonybelet érintő műtétek vagy olyan állapotok, mint a Crohn-betegség, esetleg a fertőzések, gyulladásos vagy autoimmun betegségek is hozzájárulhatnak a laktózintolerancia kialakulásához.
Más okai is lehetnek annak, hogy a szervezeted miért nem bontja le olyan jól a tejtermékeket, mint korábban. Olyan külső tényezők, mint a gyomor-bélrendszeri betegségek, a vékonybél sérüléséhez vezető balesetek, a vékonybelet érintő műtétek vagy olyan állapotok, mint a Crohn-betegség, esetleg a fertőzések, gyulladásos vagy autoimmun betegségek is hozzájárulhatnak a laktózintolerancia kialakulásához.