Kérdezd meg a szüleidet, hogy laktózérzékenyebbé váltak-e a kor előrehaladtával. "A laktóz emésztésének képessége felnőttkorban a szülőktől örökölt génváltozatoktól függ, amelyek befolyásolják a laktáz aktivitás szintjét" - mondja a szakember. Hozzátette, hogy a szervezet tejtermékek lebontására való képessége az adott személytől függ. "Míg egyesek küzdenek a friss tej megemésztésével, bizonyos tejtermékek, például sajt vagy joghurt fogyasztása megkönnyebbülést jelenthet számukra az erjedési folyamatnak köszönhetően, amely lebontja a laktóz jelentős részét.
Kérdezd meg a szüleidet, hogy laktózérzékenyebbé váltak-e a kor előrehaladtával. "A laktóz emésztésének képessége felnőttkorban a szülőktől örökölt génváltozatoktól függ, amelyek befolyásolják a laktáz aktivitás szintjét" - mondja a szakember. Hozzátette, hogy a szervezet tejtermékek lebontására való képessége az adott személytől függ. "Míg egyesek küzdenek a friss tej megemésztésével, bizonyos tejtermékek, például sajt vagy joghurt fogyasztása megkönnyebbülést jelenthet számukra az erjedési folyamatnak köszönhetően, amely lebontja a laktóz jelentős részét.