Ennyi mindennel helyettesíthető a mascarpone: ez a 4 legjobb alternatíva
A mascarpone egy olasz sajtféle, amit nemcsak krémes édességek, hanem sós ételek elkészítéséhez is be lehet vetni, éppen ezért szinte elengedhetetlen alapanyag a konyhában – viszont akkor sem kell kétségbe esni, ha pont nincs otthon belőle ideális mennyiség.
Több lehetőség van
A szarvasmarha eredetű tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, fehér színű, krémes mascarponét általában nem önmagában, saját ízéért fogyasztják, hanem más, édes vagy sós adalékokat hozzákeverve, hogy aztán főként desszertek alapanyagaként használják fel – világszerte ismertté egyébként a hazánkban is közkedvelt olasz finomság, a tiramisù tette, azonban a mascarpone ennél jóval többet is tud. Sokoldalúsága miatt szinte bármihez jól passzol: bátran lehet vele kísérletezni a konyhában, hiszen remek töltelék és fagylaltalap, és akár még zöldségek mellett is jól tud érvényesülni. De mi történik akkor, ha túl későn vesszük észre, hogy nincs otthon ebből a Jolly Joker alapanyagból? Galériánkban eláruljuk, mennyi mindennel lehet helyettesíteni!
Bár a tiramisù elsősorban az olasz gasztronómia egyik legnagyobb különlegessége, vitathatatlan, hogy hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvend. Cikkünkben most eláruljuk, mire érdemes figyelned, ha a lehető legjobban szeretnéd elkészíteni a közkedvelt desszertet!
Leadfotó: Unsplash
Forrás: mindmegette.hu