Liptai Claudia férje karácsonyi receptes trükkről rántotta le a leplet, amiről neked is tudnod kell
Liptai Claudia már nagyon profi ebben a dologban, és azt akarja, hogy másoknak is sikerüljön.
Hogyan nem reped ki a bejgli?
A bejglit gyakorlatilag már összekötöttük a karácsonnyal Magyarországon, de akad olyan, aki húsvétkor is szokott készíteni, annyira imádja. A lényeg, hogy ez a klasszikus sütemény alaposan meg tudja adni az ünnepi hangulatot.
A bejgli tölteléke lehet dió vagy mák, de sokan el szoktak merészkedni már az extrémebb irányba is. Akik nem édesszájúak, azok a húsos bejglit is be szokták vállalni.
A bejgli eredetileg Szilézia vidékéről származik és ez a sziléziai kalácsfajta a 14. század óta ismert Európában. Az elmaradhatatlan karácsonyi sütemény neve német eredetű és eredeti hajlított, patkó alakú formájából ered.
Minden családnak megvan a technikája, hogy kell jól megcsinálni a bejglit, de most Liptai Claudia férje is ad néhány tippet, amit a galériánkban olvashattok.