Soha ilyen finom és sűrű nem volt még a bableves: nem bánod meg, ha mostantól így készíted
A magyar konyha jellegzetes ízvilágából nem hiányozhat a bableves, amely bár egyszerű, mégis az egyik legszuperebb hazai ételünk – igazán sűrű és tartalmas végeredményt azonban csak az alábbi praktikáknak köszönhetően érhetünk el.
Jól bevált tippek
A bab hosszú ideje fontos alapanyag a magyar konyhában, mivel tápláló, könnyen termeszthető és sokféleképpen felhasználható – többek között például mennyei levest készíthetünk belőle, melynek alapját a legtöbb esetben füstölt csülök vagy füstölt tarja képezi, melyhez jól passzolnak a különböző zöldségek, valamint pikáns fűszerek. Magával a paszullyal is lehet kísérletezni: míg egyesek az egynemű levesekre esküsznek, mások esetleg lóbabbal, gyöngybabbal vagy éppen vesebabbal szeretik feldobni a laktató ételt. Abban azonban mindannyian egyetértünk, hogy a végeredmény akkor a legjobb, ha igazán ízes és sűrű – ehhez pedig csak néhány apró trükköt kell követni. Részletek a galériában!
A húsleves hazánkban igazi alapételnek számít, ami nem hiányozhat a vasárnapi menüből, emellett remek gyógyír betegség, illetve másnaposság ellen is. A klasszikus receptet azonban érdemes megbolondítani egy különleges hozzávalóval, ugyanis olyan finom lesz tőle, hogy egyből két tányérral szed majd belőle az egész család.
Leadfotó: 123rf
Forrás: mindmegette.hu