Sokan az esetleges egészségügyi kockázatok miatt nem javasolják, hogy a krumplit a hűtőben tároljuk. Aggályok merültek fel ugyanis azzal kapcsolatban, hogy ez a tárolási mód extra cukor kialakulásához vezet a burgonyában, mely főzéskor akrilamiddá alakul át. Az akrilamid egy olyan anyag, mely természetes módon keletkezik a keményítőben gazdag élelmiszerek magas hőmérsékleten történő hevítésekor, az akrilamidot pedig összefüggésbe hozták már a rák kialakulásának kockázatával is.
Sokan az esetleges egészségügyi kockázatok miatt nem javasolják, hogy a krumplit a hűtőben tároljuk. Aggályok merültek fel ugyanis azzal kapcsolatban, hogy ez a tárolási mód extra cukor kialakulásához vezet a burgonyában, mely főzéskor akrilamiddá alakul át. Az akrilamid egy olyan anyag, mely természetes módon keletkezik a keményítőben gazdag élelmiszerek magas hőmérsékleten történő hevítésekor, az akrilamidot pedig összefüggésbe hozták már a rák kialakulásának kockázatával is.