Szokatlan hozzávalótól lesz emlékezetesen finom és szuperkrémes a rántotta: az egész család imádni fogja

A legjobb rántotta ellenállhatatlanul krémes, vajas pirítóssal és ropogós szalonnával tálalva pedig tökéletes napindító mindenki számára. Ha azonban az a célod, hogy a következő reggeli alkalmával valami igazán felejthetetlennel lepd meg a családot, próbáld ki az alábbi kissé meglepő, ám garantáltan szuper konyhai trükköt!

Mindenki megnyalja utána mind a 10 ujját

A tojás egy tökéletes reggeli választás, hiszen teljes értékű fehérjeforrás, amely hosszan tartó telítettséget biztosít, emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez, továbbá a vércukorszint stabilitásához. Nem beszélve arról, hogy napindítóként sok minden készíthető belőle: fogyaszthatjuk főtten, készíthetünk belőle salátát, omlettet és frittatát, azaz tojáslepényt, de ha biztosra akarunk menni, a rántotta is mindig kiváló opció.

tojásrántottaIllusztráció: 123rf

A rántotta elkészítésének lényege az óvatosságban rejlik: miután a felvert tojások a serpenyőbe kerültek, a kapott masszát finoman, lassan kell kevergetni, hogy ne száradjon ki, ugyanakkor kellően megsüljön. A hagyományos recept alapvető összetevői a vaj, a tojás és egy kis tej, azonban a kreativitásnak csak a fantázia tud határt szabni: gazdagíthatjuk sajttal és tejszínnel is, de akár cottage cheese is mehet bele bátran, no meg persze ne feledkezzünk el az olyan fűszernövényekről, mint a rozmaring, a bazsalikom, a medvehagyma, illetve az oregánó.

tojásrántottaIllusztráció: 123rf

Azonban van még egy, elsőre talán furcsának tűnő hozzávaló is, amivel bátran megbolondíthatod a rántottát – ez pedig nem más, mint a majonéz, amitől a végeredmény szuperkrémes és gazdagabb ízvilágú lesz. A titok abban rejlik, hogy a majonézt a folyamat végén érdemes bevetni, így a tojások nem lesznek túl szárazak.

Elkészítés:

  1. A tojásokat és a tejet egy tálban alaposan keverd össze.
  2. Közepes lángon melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd adj hozzá 1 tk vajat.
  3. Amikor a vaj már habzik, a felvert tojásokat öntsd a serpenyőbe, és folyamatosan kevergesd körkörös mozdulatokkal. Ügyelj arra, hogy ne süsd szárazra – 3 db tojás esetén nagyjából 1-2 perc a sütési idő.
  4. Utolsó lépésként adj hozzá 1 tk majonézt, majd ízlés szerint fűszerezd. Folytasd a kevergetést, amíg a tojás eléri a kívánt állagot.

A tojáskrém nem igazán illeszkedik bele a fogyókúrás étrendbe, mivel tartalmaz majonézt, ám ha ezt az alapanyagot valami egészen mással helyettesítjük, máris jóval kevesebb kalória lesz a végeredményben.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Mirror

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Pozitív fordulatokat tartogat ez a nap pénzügyek terén a Mérleg számára. Napi horoszkóp.
      Sztárok
      Emlékszel még az 1991-es Terminátor 2. – Az ítélet napja című film John Connorjára? Nos, a karaktert megformáló színész, Edward Furlong igencsak megváltozott az elmúlt években, nem csoda, hogy a...
      Lifestyle
      A tested nem véletlenül küldi ezeket a furcsa jeleket. Ha észreveszed magadon ezeket a tüneteket, érdemes átgondolnod, mennyire vagy kitéve a stressznek, és próbálni enyhíteni a terhelést.
      Home&Design
      Persze ez nem csupán egy lakberendezési trend, hanem egy mélyebb filozófia, amely az emberi lélek alapvető szükségleteire épít.
      Egészség
      Van egy bizonyos hormon, amit természetes módon tudunk serkenti azzal, hogy odafigyelünk néhány dologra, ezáltal pedig gyakorlatilag megállíthatjuk az öregedést, kisimulhatnak a ráncaink, és még az...
      Lifestyle
      Spirituális oka van annak, hogy miért érdemes minden este becsukni a hálószoba ajtaját, mielőtt álomra hajtanánk a fejünket.