Szokatlan hozzávalótól lesz emlékezetesen finom és szuperkrémes a rántotta: az egész család imádni fogja

A legjobb rántotta ellenállhatatlanul krémes, vajas pirítóssal és ropogós szalonnával tálalva pedig tökéletes napindító mindenki számára. Ha azonban az a célod, hogy a következő reggeli alkalmával valami igazán felejthetetlennel lepd meg a családot, próbáld ki az alábbi kissé meglepő, ám garantáltan szuper konyhai trükköt!

Mindenki megnyalja utána mind a 10 ujját

A tojás egy tökéletes reggeli választás, hiszen teljes értékű fehérjeforrás, amely hosszan tartó telítettséget biztosít, emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez, továbbá a vércukorszint stabilitásához. Nem beszélve arról, hogy napindítóként sok minden készíthető belőle: fogyaszthatjuk főtten, készíthetünk belőle salátát, omlettet és frittatát, azaz tojáslepényt, de ha biztosra akarunk menni, a rántotta is mindig kiváló opció.

tojásrántotta

A rántotta elkészítésének lényege az óvatosságban rejlik: miután a felvert tojások a serpenyőbe kerültek, a kapott masszát finoman, lassan kell kevergetni, hogy ne száradjon ki, ugyanakkor kellően megsüljön. A hagyományos recept alapvető összetevői a vaj, a tojás és egy kis tej, azonban a kreativitásnak csak a fantázia tud határt szabni: gazdagíthatjuk sajttal és tejszínnel is, de akár cottage cheese is mehet bele bátran, no meg persze ne feledkezzünk el az olyan fűszernövényekről, mint a rozmaring, a bazsalikom, a medvehagyma, illetve az oregánó.

tojásrántotta

Azonban van még egy, elsőre talán furcsának tűnő hozzávaló is, amivel bátran megbolondíthatod a rántottát – ez pedig nem más, mint a majonéz, amitől a végeredmény szuperkrémes és gazdagabb ízvilágú lesz. A titok abban rejlik, hogy a majonézt a folyamat végén érdemes bevetni, így a tojások nem lesznek túl szárazak.

Elkészítés:

  1. A tojásokat és a tejet egy tálban alaposan keverd össze.
  2. Közepes lángon melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd adj hozzá 1 tk vajat.
  3. Amikor a vaj már habzik, a felvert tojásokat öntsd a serpenyőbe, és folyamatosan kevergesd körkörös mozdulatokkal. Ügyelj arra, hogy ne süsd szárazra – 3 db tojás esetén nagyjából 1-2 perc a sütési idő.
  4. Utolsó lépésként adj hozzá 1 tk majonézt, majd ízlés szerint fűszerezd. Folytasd a kevergetést, amíg a tojás eléri a kívánt állagot.

A tojáskrém nem igazán illeszkedik bele a fogyókúrás étrendbe, mivel tartalmaz majonézt, ám ha ezt az alapanyagot valami egészen mással helyettesítjük, máris jóval kevesebb kalória lesz a végeredményben.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Mirror

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lifestyle
A jól megtervezett reggeli rutin nemcsak a napunk hangulatát és hatékonyságát határozza meg, hanem hosszú távon hozzájárulhat a testi-lelki egyensúlyunk fenntartásához is.
Lifestyle
A mai napon egy esemény heves reakciókat válthat ki a Bikából. Napi horoszkóp.
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Sztárok
Habár még csak 9 éves, Sarolta hercegnő már most nagyon komolyan veszi a feladatait – kétség sem fér hozzá, hogy felnőttként nagy dolgokra lesz hivatott.
Lifestyle
Az empátia fejlesztése nemcsak a szociális készségeit javítja, hanem egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb emberré is teszi. Légy türelmes, támogató és példamutató, hiszen te vagy az, aki a legnagyobb...
Lifestyle
A pite sütése nemcsak egy hagyományos konyhai feladat, hanem igazi művészet is, ahol minden egyes lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a végeredmény egy tökéletes, könnyed és ínycsiklandó sütemény...