Éppen ezért érdemes az alaprecepthez egy kis instant burgonyapelyhet adni az extra puhaság érdekében: ha a kenyérrecept például három csésze lisztet ír a tészta elkészítéséhez, ahhoz elegendő negyed csészényi burgonyapehely. A keményítő lényege tehát, hogy megtartsa a vizet, és növelje a tészta általános hidratáltságát – a pelyhet akkor adjuk a masszához, miután az élesztő felfutott, ehhez keverjük a burgonyapelyhet, majd kövessük kedvenc receptünk további lépéseit.
3/3
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Éppen ezért érdemes az alaprecepthez egy kis instant burgonyapelyhet adni az extra puhaság érdekében: ha a kenyérrecept például három csésze lisztet ír a tészta elkészítéséhez, ahhoz elegendő negyed csészényi burgonyapehely. A keményítő lényege tehát, hogy megtartsa a vizet, és növelje a tészta általános hidratáltságát – a pelyhet akkor adjuk a masszához, miután az élesztő felfutott, ehhez keverjük a burgonyapelyhet, majd kövessük kedvenc receptünk további lépéseit.