Lifestyle

Ha jót akarsz magadnak, felejtsd el a szalonnát, a kolbászt és a felvágottakat egy új tanulmány szerint

A feldolgozott húsok tudatos kerülésével nagymértékben csökkenthetők az egyik legismertebb népbetegség negatív hatásai.

Ha fontos számodra az egészséged, le kell mondanod róluk

Szinte mindenki rajong a feldolgozott húsokért: a különböző felvágottak, a kolbász és a szalonna egy kellemes hangulatú kerti grillpartinak éppúgy elengedhetetlen kellékei, ahogy egy magányosan elköltött, "hétköznapi" vacsorának is kiváló összetevői. Igen ám, de nem mindig kifizetődő, ha az ember kizárólag "a hasával gondolkodik". A kutatók nemrégiben rájöttek, hogy a feldolgozott húsok tudatos kerülésével kiküszöbölhetők az egyik legismertebb és legkomolyabb népbetegség negatív hatásai. Lapozz tovább, a galériában minden fontos részletről lerántjuk a leplet!

A feldolgozott húsok növelhetik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét - írja egy friss tanulmányra hivatkozva a ScienceAlert. A kutatók azt találták, hogy a szóban forgó élelmiszerek magas só- és telítettzsír-tartalmuk miatt fokozhatnák a diabétesz veszélyét.
Kattints a további képekért!

Az egyik fontos összetevőjüket sorolta a "potenciálisan rákkeltő anyagok" közé az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutatási ügynöksége.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Sztárok
Lotte Lenya a Koldusopera első női főszereplőjeként írta be örökre nevét a színháztörténetbe, azonban nem csupán tehetsége miatt érdemes megemlékezni róla, hanem azért is, mert élettörténete pont...
Lifestyle
Különösen ideálisak a mozgásszervi betegségben szenvedőknek.
Home&Design
A rokokó eleganciája találkozik a pszichedelika vibrálásával.