Ha jót akarsz magadnak, felejtsd el a szalonnát, a kolbászt és a felvágottakat egy új tanulmány szerint
A feldolgozott húsok tudatos kerülésével nagymértékben csökkenthetők az egyik legismertebb népbetegség negatív hatásai.
Ha fontos számodra az egészséged, le kell mondanod róluk
Szinte mindenki rajong a feldolgozott húsokért: a különböző felvágottak, a kolbász és a szalonna egy kellemes hangulatú kerti grillpartinak éppúgy elengedhetetlen kellékei, ahogy egy magányosan elköltött, "hétköznapi" vacsorának is kiváló összetevői. Igen ám, de nem mindig kifizetődő, ha az ember kizárólag "a hasával gondolkodik". A kutatók nemrégiben rájöttek, hogy a feldolgozott húsok tudatos kerülésével kiküszöbölhetők az egyik legismertebb és legkomolyabb népbetegség negatív hatásai. Lapozz tovább, a galériában minden fontos részletről lerántjuk a leplet!
Az egyik fontos összetevőjüket sorolta a "potenciálisan rákkeltő anyagok" közé az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutatási ügynöksége.