Ezért ne igyál automatás kávét!
A kávézás valaha igazi szeánsz volt, akárcsak a teázás. Az ember szünetet tartott munka közben, hogy megihasson egy csésze frissen pörkölt kávét, de ma már csak addig "szünetelünk", amíg leszaladunk az automatához, bedobjuk az aprót és felhörpintjük a híg fekete levet. Aki szereti a gépi kávét, annak eláruljuk, miért érdemes hanyagolni ezt a fajta szíverősítőt!
Ne igyál mérget!
Az automatákban található instant kávé sokkal több vegyi anyagot tartalmaz, mint az őrölt kávébab. Mivel a szervezet nem tud megbírkózni a kávéban található vegyszerekkel, kénytelen erőfeszítéseket tenni, amely során károsodhat a máj, a vese és az immunrendszer is.
A gépi tejes kávé, vagyis caffe latte vizet, cukrot, tejport, oldható kávét és nyomokban szóját tartalmaz.
Ugyanezek az összetevők találhatók az espresso machiattóban is. A capuccinóban más összetevők is megjelennek, mint péládul a karboximetil-cellulóz, melyet a papírgyártásnál is használnak.
Az espressóban 100 milligramm koffein található, ami a napi javasolt koffeinmennyiség fele, ám az automatában használt az instant kávé ötször nehezebben szívódik fel. Azok, akik naponta két kávét isznak az automatából, hamar túllépik a maximálisan javasolt mennyiséget, és a túlzott kávéfogyasztás idővel vesekőképződéshez vezethet.