A konzerválási folyamat során eltávolítják a levegőt, vákuummal lezárják a halat, megszüntetik az esetleges mikroorganizmusokat, és megakadályozzák az új baktériumok bejutását, így nem meglepő, hogy az eljárás éveken át tartó szavatossági időt eredményez. Ugyanez érvényes más alacsony savtartalmú konzervált élelmiszerekre is, mint például a bab, a borsó, a levesek és a különféle zöldségek. Fontos viszont kiemelni, hogy a konzerveket hűvös, száraz helyen kell tárolni, távol a nedvességtől és az extrém hőmérséklettől.
Konzerv hal
A konzerválási folyamat során eltávolítják a levegőt, vákuummal lezárják a halat, megszüntetik az esetleges mikroorganizmusokat, és megakadályozzák az új baktériumok bejutását, így nem meglepő, hogy az eljárás éveken át tartó szavatossági időt eredményez. Ugyanez érvényes más alacsony savtartalmú konzervált élelmiszerekre is, mint például a bab, a borsó, a levesek és a különféle zöldségek. Fontos viszont kiemelni, hogy a konzerveket hűvös, száraz helyen kell tárolni, távol a nedvességtől és az extrém hőmérséklettől.