A méhek varázslatos munkájának, és a méz tárolásához használt feldolgozási módszereknek köszönhetően a méz élettartama rendkívül hosszú. A méz túlnyomórészt cukor, alacsony víztartalma pedig megnehezíti a baktériumok és penész kialakulását, valamint sűrűsége és savas pH-ja is távol tartja a mikrobiális növekedést. Amennyiben megfelelően tárolják, időtlen ideig is eltartható. A kristályosodás elkerülése érdekében mindig tartsuk szorosan lezárva az üveget!
Méz
A méhek varázslatos munkájának, és a méz tárolásához használt feldolgozási módszereknek köszönhetően a méz élettartama rendkívül hosszú. A méz túlnyomórészt cukor, alacsony víztartalma pedig megnehezíti a baktériumok és penész kialakulását, valamint sűrűsége és savas pH-ja is távol tartja a mikrobiális növekedést. Amennyiben megfelelően tárolják, időtlen ideig is eltartható. A kristályosodás elkerülése érdekében mindig tartsuk szorosan lezárva az üveget!