Az instant kávé rendkívül alacsony nedvességtartalommal rendelkezik, így a felbontatlan üvegek és tasakok évekig megőrzik frissességüket. Ami a friss őrölt kávéport és egész kávészemeket illeti, azok sem feltétlenül romlanak meg, ha száraz környezetben tároljuk őket. Az is igaz, hogy a kávé idővel elveszíti minőségét az oxigénnel való érintkezés miatt, ami csökkenti az ízét és intenzitását, de ha hirtelen koffeinre van szükséged, ez valószínűleg egyéb lehetőség hiányában nem fog visszatartani attól, hogy igyál egy csészével.
Instant kávé
Az instant kávé rendkívül alacsony nedvességtartalommal rendelkezik, így a felbontatlan üvegek és tasakok évekig megőrzik frissességüket. Ami a friss őrölt kávéport és egész kávészemeket illeti, azok sem feltétlenül romlanak meg, ha száraz környezetben tároljuk őket. Az is igaz, hogy a kávé idővel elveszíti minőségét az oxigénnel való érintkezés miatt, ami csökkenti az ízét és intenzitását, de ha hirtelen koffeinre van szükséged, ez valószínűleg egyéb lehetőség hiányában nem fog visszatartani attól, hogy igyál egy csészével.