Minél előbb mondunk le a cukorról, annál előbb inthetünk búcsút a pattanásoknak, aknéknak és egyéb bőrhibáknak. Ha túl sok cukrot veszünk magunkhoz, glikolizáció indul el, vagyis a szénhidrátok a fehérjéhez kapcsolódnak. A bőr kollagén nevű alkotórésze a test fehérjéinek 40 százalékát alkotja, így ha a glikolizáció hatással van a kollagénre, a bőrre kiülnek a negatív hatások.
Minél előbb mondunk le a cukorról, annál előbb inthetünk búcsút a pattanásoknak, aknéknak és egyéb bőrhibáknak. Ha túl sok cukrot veszünk magunkhoz, glikolizáció indul el, vagyis a szénhidrátok a fehérjéhez kapcsolódnak. A bőr kollagén nevű alkotórésze a test fehérjéinek 40 százalékát alkotja, így ha a glikolizáció hatással van a kollagénre, a bőrre kiülnek a negatív hatások.