Az olívaolaj, különösen az extra szűz olívaolaj, régóta ismert egészségügyi előnyeiről. A mediterrán diéta alapkövének számító olívaolaj gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez. Antioxidánsokban, például E-vitaminban és polifenolokban is bővelkedik, amelyek segíthetnek a sejtkárosodás megelőzésében és gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Az olívaolaj használata salátákhoz, párolt zöldségekhez vagy akár mártásokhoz kiváló választás lehet, de hőállósága miatt sütéshez is alkalmas.
Az olívaolaj, különösen az extra szűz olívaolaj, régóta ismert egészségügyi előnyeiről. A mediterrán diéta alapkövének számító olívaolaj gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez. Antioxidánsokban, például E-vitaminban és polifenolokban is bővelkedik, amelyek segíthetnek a sejtkárosodás megelőzésében és gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Az olívaolaj használata salátákhoz, párolt zöldségekhez vagy akár mártásokhoz kiváló választás lehet, de hőállósága miatt sütéshez is alkalmas.