Maradt a borodból? Ne tedd vissza a parafadugót az üvegbe: ezt csináld helyette, hogy friss maradjon az ital másnap is

Egy borszakértő szerint alaphibát követhetünk el azzal, ha a megmaradt italt az eredeti parafadugójával szeretnénk lezárni – van azonban egy módszer, amivel még napokig megőrizhetjük a bor eredeti zamatát, aromáját és ízét.
Ezt használd a parafadugó helyett
Mindenkivel előfordult már, hogy az esti iszogatás után bőven maradt még bor az üvegben, amit szerettünk volna úgy elrakni és tárolni, hogy az még napokkal a felbontása után is ugyanolyan finom legyen, mint mikor kinyitottuk a palackot. Nos, ez igencsak nehéz feladat, hiszen ha a finom nedű oxigénnel érintkezik, akkor a borszakértők szerint már nem lesz olyan az íze, mint közvetlenül a felbontás után. Egy nő azonban most megosztott egy trükköt a TikTok-on, ami szerinte bár őrültségnek tűnhet elsőre, mégis remekül működik bármilyen megmaradt bor esetében, így mindenképp érdemes kipróbálni ezt a tárolási technikát, ha szeretnénk megőrizni az ital friss zamatát.
A reggeli hozzájárul az anyagcsere gyors működéséhez, így nem érdemes kihagyni annak, aki fogyni szeretne – ráadásul bizonyos ételek nemcsak finomak és egészségesek, hanem hosszú órákra képesek eltelíteni.
Leadfotó: 123rf
Oldalak
