Mint tudjuk, a legismertebb zárási forma a borok esetében a parafadugó, amit a paratölgy kérgéből készítenek. Ahogyan azt a Palack borbár oldala is írja, a parafadugó előnye, hogy rugalmas, a nedvességet azonban nem engedi át, a fahordóban érlelt borok pedig meghálálják, ha a palackba töltés után csak minimálisan érintkeznek a levegővel, így tovább érhetnek. Ezt pedig a parafadugó elősegíti, ám felbontás után egy sommelier szerint már közel sem érhetjük el a használatával ugyanazt a légmentes zárást, ez pedig minőségvesztéshez vezethet a borok esetében.
1/3
Fotó: Pinterest
Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Mint tudjuk, a legismertebb zárási forma a borok esetében a parafadugó, amit a paratölgy kérgéből készítenek. Ahogyan azt a Palack borbár oldala is írja, a parafadugó előnye, hogy rugalmas, a nedvességet azonban nem engedi át, a fahordóban érlelt borok pedig meghálálják, ha a palackba töltés után csak minimálisan érintkeznek a levegővel, így tovább érhetnek. Ezt pedig a parafadugó elősegíti, ám felbontás után egy sommelier szerint már közel sem érhetjük el a használatával ugyanazt a légmentes zárást, ez pedig minőségvesztéshez vezethet a borok esetében.