A borszakértő egy videóban magyarázta el, miért nem jó ötlet visszatenni a parafadugót a borosüvegbe felbontás után, ha megmaradt az ital. A legnagyobb probléma ezzel a tárolási módszerrel szerinte az, hogy egy félig üres borosüvegben mindig van már oxigén, a parafadugó pedig porózus, azaz lyukacsos szerkezetű, így lehetővé teszi, hogy további oxigén kerüljön a borba, ami nem jó. Arra kell ugyanis törekednünk, hogy csökkentsük az oxigéntartalmat az italban a finom íz megőrzése érdekében, erre pedig mutatott is egy elsőre furának tűnő technikát.
2/3
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A borszakértő egy videóban magyarázta el, miért nem jó ötlet visszatenni a parafadugót a borosüvegbe felbontás után, ha megmaradt az ital. A legnagyobb probléma ezzel a tárolási módszerrel szerinte az, hogy egy félig üres borosüvegben mindig van már oxigén, a parafadugó pedig porózus, azaz lyukacsos szerkezetű, így lehetővé teszi, hogy további oxigén kerüljön a borba, ami nem jó. Arra kell ugyanis törekednünk, hogy csökkentsük az oxigéntartalmat az italban a finom íz megőrzése érdekében, erre pedig mutatott is egy elsőre furának tűnő technikát.