Lifestyle

Lehangoló, mit tartogat az idei olimpia a magyaroknak: 1956 óta nem fordult elő hasonló

Nem lesz magyar induló a súlyemelőknél a párizsi olimpián - írja az MTI. Ez a 122 nevet tartalmazó végleges rajtlistából derült ki, amelyet a nemzetközi sportági szövetség (IWF) a honlapján tett közzé.

Egyikőjük sem került fel a súlyemelők ranglistájára

Sem Mitykó Veronika, sem Nagy Péter nem jutott fel a súlyemelők rajtlistájára.

Nem lesz magyar induló a súlyemelőknél a párizsi olimpián, írja az MTI. Ez a 122 nevet tartalmazó végleges rajtlistából derült ki, amelyet a nemzetközi sportági szövetség (IWF) a honlapján tett közzé.

A kvalifikációs folyamat zárultával elkészült lajstromban az öt női és öt férfi súlycsoport összesen 120 emelőjén kívül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) menekültcsapatának két versenyzője is szerepel.

A kategóriák mindegyikében alapvetően a tíz legeredményesebb szerzett kvótát. A két érintett magyar közül a békéscsabai Mitykó Veronika a plusz 81 kilósok között végül a 20., az ólomsúlyú férfiaknál (plusz 102 kg) pedig a szegedi Nagy Péter a 23. lett.

Mivel Magyarországnak nem járt szabadkártya, és az egyéb választhatósági szempontok szerint sem esett külön kedvező elbírálás alá, egyikőjük sem indulhat a francia fővárosban. Ez azt is jelenti, hogy – leszámítva az 1984-es, bojkottált Los Angeles-i olimpiát – 1956 után most rendeznek először ötkarikás játékokat magyar súlyemelő nélkül. A legutóbbi három olimpián – a 2012-es londonin, a 2016-os rióin és a 2021-es tokióin – egyedül Nagy Péter képviselte a magyar súlyemelést.

A rapper egy ír kocsmában, skót szurkolók gyűrűjében követte a vasárnap esti mérkőzés eseményeit.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Sztárok
Nem tudtunk továbbjutni az Eb csoportból, és hát ebben Marco Rossi is nagy felelősséget vállalt magára. A bizalom azonban úgy néz ki, hogy megmaradt az olasz edző iránt.
Utazás
A fővárosi kormányhivatal az idegenforgalmi főszezon alatt kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy betartassa a légitársaságokkal a járatkésések, járattörlések esetére vonatkozó szabályokat - írja az MTI...
Egészség
Talán nem is gondoltad volna, de egy ártalmatlannak tűnő gyümölcs is kiválthat súlyos allergiás reakciókat.