A bogyósgyümölcsök, például az eper és az áfonya antioxidánsokban gazdag élelmiszerek, melyek pontosan azt teszik, amit nevük is sugall: felveszik a küzdelmet az oxidációval. Az oxidáció a bőr öregedéséhez vezet, ezért rengeteg kozmetikum tartalmaz antioxidánsokat, valamint E- és C-vitamint. Az eper fogyasztásával viszont természetes módon is szervezetünkbe juttathatjuk ezeket a tápanyagokat, elősegítve bőrünk kollagéntermelését, ezáltal megőrizve annak feszességét és rugalmasságát. Mindemellett pedig egyes kutatások bebizonyították, hogy az eper képes csökkenteni a gyulladásokat és az UV-sugárzás okozta károsodást is. Az eper mellett szintén antioxidánsokban gazdag élelmiszer a málna, a kelbimbó és a paradicsom is.
Eper
A bogyósgyümölcsök, például az eper és az áfonya antioxidánsokban gazdag élelmiszerek, melyek pontosan azt teszik, amit nevük is sugall: felveszik a küzdelmet az oxidációval. Az oxidáció a bőr öregedéséhez vezet, ezért rengeteg kozmetikum tartalmaz antioxidánsokat, valamint E- és C-vitamint. Az eper fogyasztásával viszont természetes módon is szervezetünkbe juttathatjuk ezeket a tápanyagokat, elősegítve bőrünk kollagéntermelését, ezáltal megőrizve annak feszességét és rugalmasságát. Mindemellett pedig egyes kutatások bebizonyították, hogy az eper képes csökkenteni a gyulladásokat és az UV-sugárzás okozta károsodást is. Az eper mellett szintén antioxidánsokban gazdag élelmiszer a málna, a kelbimbó és a paradicsom is.