Vérszegény vagy? Fogyaszd ezt az 5 ételt – nem csak a vasat pótolják

A vérszegénységet legtöbbször a vashiánnyal kötjük össze, pedig többminden is állhat a hátterében. Ha a különböző tablettás kezelések helyett inkább a természetes gyógyulás híve vagy, olvass tovább. 5 olyan ételt mutatunk neked, amikkel nem csak megelőzheted a vérszegénység kialakulását, de akár le is küzdheted azt.
Vérszegénység egyenlő a vashiánnyal?
A vérszegénység azt jelenti, hogy a szervezetben túl kevés a vörösvérsejt, túl alacsony a hemoglobinszint, így ezek nem tudják ellátni a feladatukat, és nem képesek elegendő oxigént és tápanyagot szállítani a sejtekhez. Legtöbbször a vashiánnyal kötjük össze, pedig a háttérben több dolog is állhat. Például a túl kevés B12 vitamin, vagy folsav, de egyéb súlyos betegségre, nagyfokú vérverszteségre és akár fertőzésekre is visszavezethető. A betegség tünetei nagyrészt a vér csökkent oxigénszállító-képességéből adódnak: legjellemzőbbek a kimerültség, légszomj, szédülés, sápadtság, gyors szívverés - írja a healtline.com. Fontos megjegyeznünk, hogy a betegséghez – mivel elég lassan alakul ki – sokan hozzászoknak, így csak jelentős vérszegénység esetén jelentkeznek a klinikai tünetek. Kezelhető gyógyszerekkel, viszont egy megfelelően összeállított étrendnek ugyanakkora szerepe lehet a gyógyulásban. Összegyűjtöttük azokat az élelmiszereket, amelyeket érdemes minél gyakrabban beépíteni az étrendünkbe, akár megelőzésképpen is.
Ezeket az ételeket fogyaszd minden nap és megelőzheted a vérszegénységet
Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!
Fotó: 123rf.com
Oldalak
This is a modal window.