A NOVA élelmiszer-osztályozási rendszere a virslit, a kolbászt és a szalonnát, valamint a felvágottakat csak a második legkárosabb csoportba sorolja, ezek az élelmiszerek azonban sokszor ártalmasabbak lehetnek az egészségre, mint az ultrafeldolgozott csoportba tartozó egyes ételek, ugyanis a sózás, a pácolás, az erjesztés és a füstölés során káros vegyi anyagok keletkeznek. Sok ultrafeldolgozott élelmiszerben ugyanakkor található nátrium vagy keményítő, melyektől szintén érdemes óvakodni, hogy elkerüljük a stroke, a magas vérnyomás, a túlsúly, a cukorbetegség, a szívbetegségek, a rák, valamint a depresszió kockázatát.
Fotó: Pinterest
A NOVA élelmiszer-osztályozási rendszere a virslit, a kolbászt és a szalonnát, valamint a felvágottakat csak a második legkárosabb csoportba sorolja, ezek az élelmiszerek azonban sokszor ártalmasabbak lehetnek az egészségre, mint az ultrafeldolgozott csoportba tartozó egyes ételek, ugyanis a sózás, a pácolás, az erjesztés és a füstölés során káros vegyi anyagok keletkeznek. Sok ultrafeldolgozott élelmiszerben ugyanakkor található nátrium vagy keményítő, melyektől szintén érdemes óvakodni, hogy elkerüljük a stroke, a magas vérnyomás, a túlsúly, a cukorbetegség, a szívbetegségek, a rák, valamint a depresszió kockázatát.