A brazíliai Sao Paulo Egyetem kutatói egy NOVA nevű rendszerben kategorizálták az élelmiszereket feldolgozási szintjük alapján. A legjobbak a teljesen feldolgozatlan és minimálisan feldolgozott élelmiszerek, mint például az alma vagy épp az oregánó, míg a másik végén az ultrafeldolgozott élelmiszerek és italok találhatók, amelyek általában öt vagy több összetevőből állnak, hozzáadott sót, cukrot, olajokat, zsírokat, stabilizátorokat és tartósítószereket tartalmaznak, valamint olyan adalékanyagokat, amelyek célja, hogy általuk a termék jobban hasonlít majd a kevésbé feldolgozott élelmiszerek ízére, színére és állagára.
A brazíliai Sao Paulo Egyetem kutatói egy NOVA nevű rendszerben kategorizálták az élelmiszereket feldolgozási szintjük alapján. A legjobbak a teljesen feldolgozatlan és minimálisan feldolgozott élelmiszerek, mint például az alma vagy épp az oregánó, míg a másik végén az ultrafeldolgozott élelmiszerek és italok találhatók, amelyek általában öt vagy több összetevőből állnak, hozzáadott sót, cukrot, olajokat, zsírokat, stabilizátorokat és tartósítószereket tartalmaznak, valamint olyan adalékanyagokat, amelyek célja, hogy általuk a termék jobban hasonlít majd a kevésbé feldolgozott élelmiszerek ízére, színére és állagára.