Tele vannak tömve nátrium-kloriddal ezek az élelmiszerek, amik a szívroham és a stroke kockázatát is növelik
Ugye te is tudod, hogy mi az a nátrium-klorid? Ha ebből túl sok van egy élelmiszerben, az bizony rendkívül egészségtelennek számít.
Megmutatjuk a listát, mit kellene hanyagolnod
A nátrium-klorid, közismert nevén asztali só, az egyik legelterjedtebb és legfontosabb ásványi anyag az emberi táplálkozásban. Kémiai szempontból a nátrium és a klór elemek ionos kötéssel kapcsolódó vegyülete, amely létfontosságú szerepet játszik a szervezet folyadékháztartásának szabályozásában, az idegimpulzusok továbbításában és az izmok összehúzódásában.
Azonban a nátrium-klorid túlzott bevitelének negatív hatásai is ismertek. A magas sóbevitel hozzájárulhat a vérnyomás emelkedéséhez, ami megterheli a szív- és érrendszert, és növelheti a szívroham és a stroke kockázatát.
A galériánkban megmutatjuk, hogy mely élelmiszerekbe pakolnak túl sokat ebből, amiket bizony kerülnöd kellene.
Őrülten finom lesz a kávé, ha meghinted ezzel az alapfűszerrel, ami minden háztartásban megtalálható
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Leadfotó: Flickr – Illusztráció
Oldalak
This is a modal window.