A paradicsomlé lehet a megoldás a szalmonella ellen?

A paradicsomról eddig is köztudott volt megannyi jótékony egészségügyi hatása, egy új tanulmány szerint viszont akár még a szalmonellával is képes lehet felvenni a küzdelmet.
Erős baktériumölő hatással bír
A paradicsom a világ egyik leggyakrabban fogyasztott zöldsége, tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és egyéb, szervezetünk számára nagyon hasznos tápanyagokkal. A Cornell Egyetem kutatói érdekes vizsgálatot végeztek a csodával bíró zöldséget illetően, melyről ugyanis kiderült, hogy igencsak erős baktériumölő hatással is bír. A mikrobiológusokból álló kutatócsoport egy bizonyos baktériumra, nevezetesen a szalmonellára fókuszált a kutatás során, mely a beleket támadva gyakran hányással, hasmenéssel és lázzal járó élelmiszermérgezést okoz. Hogy hogyan is jött a képbe a paradicsom? Olvass tovább és megtudhatod!
A bőrgyógyász szerint van egy árulkodó jel, ami a kezek vagy a lábak bőrfelületén jelentkezik, és ami a magas vércukorszintre utalhat, ám sokan figyelmen kívül hagyják ezt a szimptómát.
Leadfotó: 123rf, forrás: sciencealert.com