Óriási tévhitben éltünk eddig - A narancslé tényleg egészségtelen?

A frissen facsart narancslé nélkül szinte elképzelhetetlen egy svédasztalos, bőséges reggeli. Ráadásul ez az egzotikus gyümölcs tele van vitaminokkal. Na, ez az állítás most megdőlni látszik!
Reggelire narancslé
A teljesértékű reggeli részeként kezeltük eddig - a kávé és a tea mellett - a frissen facsart narancslevet is. Azonban kutatások bizonyítják, hogy erre az ízletes juicera egyáltalán nincs szükségünk. Noha valóban tartalmaz néhány hasznos vitamint igazából iszonyú magas a cukortartalma, ami egyáltalán nem egészséges. Talán még fontosabb tény, hogy a gyümölcscentrifugálás során eltávolítjuk az összes rostanyagot, ami a leglényegesebb összetevője a narancsnak. Ezeket hívjuk "üres kalóriáknak", ugyanis növeli éhségérzetünket, megemeli a vércukorszintünket, sőt ráadásul még alacsony energiaszintet is eredményez. A szakértők azt is megállapították, hogy a narancslé egyáltalán nem segít a betegségek, vagy éppen az influenza megelőzésében. Ám az emberek még mindig hisznek a "régi mítoszban" miszerint a narancslé fogyasztásával meggyógyulhatnak a legmakacsabb megfázásból is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a The Wall Street Journal tavaly februári felmérése, amiből kiderül, hogy amikor egy erős influenzajárvány söpört végig Amerikán, akkor a havi adatok alapján az ital értékesítése 0,9% -kal növekedett. Lapozz a cikk folytatásáért!
Lapozz a cikk folytatásáért!
Fotó: 123RF.com
Oldalak

This is a modal window.