Egészség

Nem gondoltad volna - Ez a két étel növelheti a mellrák kockázatát

Meglepő eredményre jutott egy új kutatás.

Egymillió nő adatai

Kis mértékben növelheti a mellrák kialakulásának kockázatát a nőknél, ha rendszeresen esznek feldolgozott húsfélét, például szalonnát és kolbászt - állapította meg egy új kutatás, amely elemzéséhez több mint egymillió nő adatait használta fel. Az amerikai kutatók az International Journal of Cancer folyóiratban publikált munkájukban 15 korábbi tanulmány adatait elemezték, és arra jutottak, hogy azoknál a nőknél, akik sok feldolgozott húsfélét fogyasztanak, 9 százalékkal emelkedik a mellrák kialakulásának kockázata azokhoz képest, akik kevés ilyesmit esznek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már korábban közölte, hogy a feldolgozott húsfélék rákkeltő hatásúak lehetnek.

A dolog azonban nem ilyen egyszerű, lapozz!

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Egészség
Fashion&Beauty
A haj porozitásának három különböző típusa létezik, amelyek mindegyikét a hajszál kutikularétegének állapota határozza meg.
Lifestyle
A Mérleggel ma rettentően ellenséges lehet egy barátja vagy kollégája. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Vízöntő a hétvégén megismer valakit, aki miatt válaszút elé kerül. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Utazás
A kalandok és az utazás nem csak a fiataloknak valóak. Nem is gondolnánk, milyen sok pozitív hatása van az egészségünkre nézve, ha idősebb korban is nekivágunk egy utazásnak.
Lifestyle
Folyamatos fenyegetéseknek vagyunk kitéve az interneten, és nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne tudják ellopni az adatainkat.
Egészség
Az alkoholról bebizonyosodott, hogy többfajta daganat kialakulásának a kockázatát fokozza. Azonban ebben a fajtában van olyan anyag is, ami pont, hogy rákellenes!