Limonádé helyett - 5 hidratáló étel a nyárra
Nyáron fokozottan oda kell figyelnünk a megfelelő folyadékbevitelre. Ha már unjuk a vizet és a limonádét, fogyasszunk lédús gyümölcsöket, zöldségeket. Mutatjuk, melyeket érdemes beszereznünk a boltban és a piacon!
Görögdinnye
Szinte hihetetlen, de a görögdinnye 92 százaléka víz! Ez pedig egy újabb jó ok, amiért érdemes fogyasztanunk ezt az isteni nyári gyümölcsöt. Ráadásul emellett még olyan ásványi anyagokban is gazdag, mint például a kalcium, a magnézium, a nátrium és a kálium, amelyek hozzájárulnak a folyadékegyensúly megtartásához.
Zeller
Bár sokan nem szeretik, számtalan egészségügyi problémánkra gyógyírt jelenthet a zeller, a nyári időszakban pedig különösen érdemes fogyasztani, hiszen 96 százaléka víz, így remek hidratáló. Gondoskodik továbbá az ásványi anyag-, vitamin- és aminosav-bevitelről is.
Padlizsán
Amellett, hogy a padlizsánban nagyon kevés kalória található, igen magas a rost- és víztartalma. Remek hidratáló és a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, arra azonban vigyázzunk, hogy ne olajban süssük meg, hiszen szivacsos belseje egy-kettőre felszívja a zsiradékot, így lőttek a diétánknak.