Így rejtik el a termékek címkéjén a káros adalékanyagot, ami rákot okozhat, de innentől könnyen felismerheted
Ismét súlyos problémára derült fény az egyik adalékanyaggal kapcsolatban, ami a szószokban, pékárukban, és a feldolgozott húsokban is megtalálható.
Nagy a valószínűsége, hogy rákot okoz
Az emulgeálószereket széles körben használják az élelmiszeriparban különböző termékekben, hogy javítsák azok textúráját, megjelenését és eltarthatóságát.
A majonéznél és a szószoknál például biztosítják, hogy az olaj és a víz ne váljon szét, míg a pékáruknál javítják a tészta állagát és növelik a termék eltarthatóságát.
Egyre több kutatás leleplezi le, hogy az emulgeálószerek nemcsak károsak, de roppant veszélyesek is, és akár bélrákot is okozhatnak. A galériánkban megmutatjuk, hogyan tudod őket felismerni a termékek címkéjén!
Az orvosok sokszor belekötnek abba, ha egy gyümölcsöt azzal reklámoznak, hogy az rákellenes. Ebbe azonban a kutatók sem szoktak belekötni.