Élelmiszerek, melyek felpörgetik az agyad
Néha nagyobb szellemi kapacitásra van szükségünk, s ezekben az időszakokban nagyon jól jöhetnek azok az eszközök, amelyek segíthetnek felpörgetni agysejtjeink működését. Sokszor éppen a leghétköznapibb módszerekkel, például a táplálkozásunk során elfogyasztott élelmiszerekkel adhatjuk meg agyunk számára a szükséges energialöketet.
Ananász
Kutatások szerint a niacin-, kalcium- és cinktartalmú ananász az emlékezet működésének javításához és az agy kiegyensúlyozott működéséhez járulhat hozzá.
Olajos magvak
A szellemi teljesítményben jelentős szerepet játszó magnézium, cink, E- és B-vitamin egyik legkitűnőbb forrását az olajas magvak jelentik. A dió, mandula, mogyoró, napraforgómag, szezámmag és társaik kiemelkedő ásványianyag- és vitamintartalmuknak köszönhetően segíthetnek a stressz leküzdésében, s így elősegíthetik a tisztább gondolkodást, valamint javíthatják a koncentrációs és problémamegoldó készséget.
Avokádó
Az egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag gyümölcs serkentheti az agy vérkeringését, ami nélkülözhetetlen az éberséghez és a szellemi frissességhez.
Gránátalma
A kiemelkedően magas A- és E-vitamin, valamint antioxidáns tartalmú gyümölcs hatékony lehet memóriánk teljesítményének fokozásában és az agy egészségének megőrzésében.
Zsálya
Növelheti az üzenetek szállításáért felelős kémiai folyamatok sebességét, s így az emlékezőképesség javításához és agyunk megfelelő működésének biztosításához járulhat hozzá sikeresen.
Banán
A magnézium-, foszfor-, cink- és E-vitamin tartalmú gyümölcs jótékonyan hathat az agyra és élénkítően a szellemre, így bátran fogyaszthatjuk, ha gondolkodásunk felgyorsítását szeretnénk elérni.
Brokkoli
A K-vitamin forrásaként a szellemi teljesítőképesség és a tisztább, logikusabb és fürgébb gondolkodás egyik leghatékonyabb természetes elősegítője lehet.
Halak
Az Omega-3 zsírsavaknak köszönhetően a legtöbb halféle fokozhatja az agy élénkségét, frissességét és éberségét, s így lehetővé teheti szellemi teljesítőképességünk javulását.
Olívaolaj
Mindennapi táplálkozásunkba huzamosabb időn keresztül beépítve hatékony lehet a stressz és a hangulati élet zavarainak leküzdésében, valamint agyunk serkentésében és mentális éberségünk növelésében.