Dr. Howard Hodis, a Kaliforniai USC Keck Orvosi Központ belgyógyászati szakértője, aki nem vett részt a tanulmányban, elmondta, hogy számos tényező magyarázhatja a rák kockázatának csökkenését. „Fontos megérteni, hogy ez egy megfigyeléses utánkövetés azokról az egyénekről, akik korábban részt vettek egy előző vizsgálatban, és már nincsenek randomizált körülmények között” – magyarázta. – „Sok tényező közrejátszhat, egyelőre még nem tudni bizonyosan, hogy kizárólag a kalciumnak és a D-vitaminnak volt köszönhető az eredmény.”
Dr. Howard Hodis, a Kaliforniai USC Keck Orvosi Központ belgyógyászati szakértője, aki nem vett részt a tanulmányban, elmondta, hogy számos tényező magyarázhatja a rák kockázatának csökkenését. „Fontos megérteni, hogy ez egy megfigyeléses utánkövetés azokról az egyénekről, akik korábban részt vettek egy előző vizsgálatban, és már nincsenek randomizált körülmények között” – magyarázta. – „Sok tényező közrejátszhat, egyelőre még nem tudni bizonyosan, hogy kizárólag a kalciumnak és a D-vitaminnak volt köszönhető az eredmény.”