Hogyan lehet megállapítani, hogy a csirke megromlott-e?
Ha a csirkét néhány napnál hosszabb ideig a hűtőben hagytad, fennáll az esélye, hogy megromlott. ?utatunk néhány módszert arra, hogyan állapíthatod meg, hogy a hűtőszekrényben lévő csirke megromlott-e.
Lejárt a szavatossági ideje: A csirke - nyersen és főzve is -, amelynek lejárt a "fogyaszthatósági ideje" dátuma, nagyobb valószínűséggel romlott meg.
Színváltozás: Az a nyers és főtt csirke, amely kezd szürkészöld színűvé válni, romlott. A szürkés-zöld penészfoltok baktériumok elszaporodására utalnak.
Szag: A nyers és a főtt csirke egyaránt savas, ammóniára emlékeztető szagot áraszt, ahogy romlik. Ezt a szagot azonban nehéz észrevenni, ha a csirkét mártásokkal, fűszerekkel vagy fűszerekkel pácolták.
Állag: A nyálkás állagú csirke romlott. A csirke leöblítése nem pusztítja el a baktériumokat. Inkább a baktériumok átterjedhetnek a baromfiból más élelmiszerekre, eszközökre és felületekre, ami komoly szennyeződést és fertőzést okozhat.
Hogyan lehet megállapítani, hogy a csirke megromlott-e?
Ha a csirkét néhány napnál hosszabb ideig a hűtőben hagytad, fennáll az esélye, hogy megromlott. ?utatunk néhány módszert arra, hogyan állapíthatod meg, hogy a hűtőszekrényben lévő csirke megromlott-e.